skip to Main Content

Priser på begravelser

Det har vært en del snakk om priser på begravelser i det siste. For kort tid tilbake kunne vi lese et oppslag i Agderposten om dette. Det er mange ting som påvirker prisen på en begravelse. Man kan bestille en dyr kiste til titusenvis av kroner hvis man vil, det er fritt valg, men da sørger vi for at pårørende får denne til en lavere pris enn hos andre byråer. Dette gjør vi med alt vi leverer. Man kan annonsere i Aftenposten eller andre aviser hvor det koster flesk. Andres priser får vi gjort lite med, men få velger disse alternativene. De fleste velger «vanlig hvit kiste» og en eller kanskje to dødsannonser, det mest vanlige er én, her lokalt i Agderposten.

Det er også viktig med VERDIGHET oppi det hele. Og verdighet er ikke en motsetning til å være prisbevisst. Pris er også viktig! Vårt lavpriskonsept bygges opp rundt økonomisering og holde vår egen fortjeneste på et minimumnivå.  Pårørende får like god kvalitet og verdighet (kanskje bedre) til en lavere pris.

Så litt personlig….mobiltelefonen har vært revolusjonerende for byråeiere og medarbeidere! Jeg glemmer aldri…og da mener jeg ALDRI – den første tiden da vi startet opp på begynnelsen av 90-tallet. Hele familien skulle på tur og alle ble med…bortsett fra hun som hadde telefon-pass…i DET fine været…Det ble som sagt mye bedre da mobil-telefonen kom og vi etter hvert hadde råd til å kjøpe en…for den gang var det DYRT med mobil! Vi dro rundt på ei stor «kasse» med ledning og antenne! Om sommeren da vi skulle på telt-tur kopla vi hele sulamitten til et bil-batteri…det funket jo det…og vi var tilgjengelige for kundene! Business before pleasure….

Spørsmålet er kanskje om det var verdt det – alle forsakelsene – alle turene som ble utsatt eller avlyst – dårlig råd ved det å starte noe nytt i den gang en konservativ og til dels lukket bransje…jeg vet ikke. Jeg skal tenke på det og svare i neste blogg. Kanskje jeg burde spørre barna også…

Knut-R.

Back To Top